Περιβάλλον

 • Πρωτοφανής αύξηση δελφινιών στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

  Πρωτοφανής αύξηση δελφινιών στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

  Η αυξητική τάση στον πληθυσμό των δελφινιών που ζουν στην περιοχή οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο πρόγραμμα προστασίας που υλοποιείται επί σειρά ετών από την MOm, την εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

 • Συγκλονιστικό βίντεο: Τραυματισμένο σαλάχι μάντα ζητά βοήθεια από δύτες

  Συγκλονιστικό βίντεο: Τραυματισμένο σαλάχι μάντα ζητά βοήθεια από δύτες

  Στα μάτια του τεράστιου σαλαχιού είχαν καρφωθεί αγκίστρια και αν δεν απομακρύνονταν θα προκαλούσαν μόλυνση με πιθανή τύφλωσή ή και θάνατό του.

 • Εξοργιστικό: Ξιφίας βγήκε στα ρηχά της Χαλκίδας και τον πετροβόλησαν

  Εξοργιστικό: Ξιφίας βγήκε στα ρηχά της Χαλκίδας και τον πετροβόλησαν

  Μικρός ξιφίας εμφανίστηκε στα ρηχά μίας πλαζ στη Χαλκίδα και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Οι λουόμενοι τον κυνήγησαν και στη συνέχεια τον θανάτωσαν. Αντιδράσεις από μάρτυρες του σκηνικού για τη θανάτωσή του.

 • Λέκκας για Χαλκιδική: Φαινόμενα που τροφοδοτεί η κλιματική αλλαγή - Να ελεγχθούν οι κατασκευές στις τουριστικές περιοχές

  Λέκκας για Χαλκιδική: Φαινόμενα που τροφοδοτεί η κλιματική αλλαγή - Να ελεγχθούν οι κατασκευές στις τουριστικές περιοχές

  Ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 για τη φονική κακοκαιρία που σάρωσε τη Βόρεια Ελλάδα για τα χαρακτηριστικά των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και την ανάγκη ελέγχων όλων των κατασκευών και ειδικά σε τουριστικές περιοχές.

 • Ζερεφός για Χαλκιδική: Το κλίμα αποσταθεροποιείται - Να διδαχθούν πολιτεία και πολίτες

  Ζερεφός για Χαλκιδική: Το κλίμα αποσταθεροποιείται - Να διδαχθούν πολιτεία και πολίτες

  “Θα έχουμε κι άλλα, πολλά φαινόμενα” είπε ο ακαδημαϊκός με αφορμή την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και κάλεσε τους πολίτες να σέβονται τη φύση και όχι να την ανταγωνίζονται.

 • Κλιματική Αλλαγή: Α68, το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο μετακινήθηκε από την Ανταρκτική

  Κλιματική Αλλαγή: Α68, το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο μετακινήθηκε από την Ανταρκτική

  Ποιό είναι το επικρατέστερο σενάριο για τον "παγωμένο γίγαντα" που ξεκίνησε να μετακινείται μετά την αποκόλλησή του από την Ανταρκτική, δίχως οι επιστήμονες να αντιληφθούν το παραμικρό.

 • Η ΑΒ Βασιλόπουλος καινοτομεί με περιβαλλοντικό πρόσημο

  Η ΑΒ Βασιλόπουλος καινοτομεί με περιβαλλοντικό πρόσημο

  Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013 και έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη της υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας για την τσιπούρα και το λαβράκι.

 • Σήμα κινδύνου από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή

  Σήμα κινδύνου από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή

  Ο άνθρωπος πίσω από τα συγκλονιστικά περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ Planet Earth και Blue Planet, εναποθέτει τις ελπίδες του στον ακτιβισμό της νέας γενιάς, που όπως λέει, είναι και αυτή που θα υποστεί όσο καμία τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή.

 • Κίνδυνος για την υγεία τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου σε κλειστούς χώρους

  Κίνδυνος για την υγεία τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου σε κλειστούς χώρους

  Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι κακώς αεριζόμενοι εσωτερικοί χώροι σπιτιών, γραφείων, σχολείων και άλλων κτιρίων συχνά ξεπερνούν τις συγκεντρώσεις διοξειδίου των 1.000 ppm, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει σε τρένα και αεροπλάνα με κλιματισμό.

 • Σεισμός στην Καλιφόρνια: Τεράστια ρωγμή στο έδαφος που φαίνεται από το διάστημα

  Σεισμός στην Καλιφόρνια: Τεράστια ρωγμή στο έδαφος που φαίνεται από το διάστημα

  Ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ ήταν τόσο δυνατός, ώστε να αλλάξει η τοπογραφία της περιοχής και μια τεράστια ρωγμή που σχηματίστηκε στο έδαφος, να είναι ορατή από δορυφόρους.

 • Περιβάλλον

  Social Media

  twitter

  Επικαιρότητα